Darmkrampjes, Buikkrampjes of Koliek

   een Medisch hulpmiddel en Tips

Niemand weet waarom het ene kind wel en het andere kind er bijna geen last van heeft van kolieken, darmkrampjes ofwel buikkrampjes. Toch hebben 1 op de 5 baby’s er zelfs veel hinder van. Vaak na de voeding zie je een baby rood aanlopen, huilt aan een stuk door, is ontroostbaar en soms lijkt het buikje opgezet en ook kunnen er winden komen.

Hoe ontstaan darmkrampjes?
De symptomen beginnen 3 weken na de geboorte waarom weten we nog niet. Na ongeveer 3 maanden worden de krampjes steeds minder.

Praktische tips

  Baby’s met darmkrampjes of buikkrampjes houden ervan om geknuffeld en vastgehouden te worden. Probeer de volgende houding: leg je baby met zijn buikje op je onderarm, met een been aan de ene kant en het andere beentje aan de andere kant van jouw arm. Zo kan je makkelijk door de kamer lopen en wieg je tegelijk je baby. Dit bijzondere loopje was de manier waarop mijn zoon elke keer rustig werd, het leek erop dat hij dan minder last van zijn darmkrampjes had, hij stopte met huilen.
Een baby met darmkrampjes verzorgen kan behoorlijk veeleisend en frustrerend zijn. Tijdens darmkrampjes kan je vaak niets anders als afleiden en troosten. Maar er is er een speciaal ontwikkeld natuurlijk alternatief dat uitkomst biedt tegen darmkrampjes. Hier kwam ik toevallig achter toen ik met Simone (moeder van 3 kindjes) sprak over opvoeding en huilbaby’s. Zij heeft heel veel positieve ervaring met aroma therapie voor zichzelf en voor haar kinderen. Ze kwam met dit wonderlijk middel een baby-buikband, een goedgekeurd medisch hulpmiddel uit Duitsland.
Natuurlijk Alternatief
aro buikband122-175-thickbox Op de buikband zit een zakje waarin een warm kompres gestoken kan worden. De warmte van het kompres verzacht krampjes en buikpijn en schijnt het genezingsproces in gang te zetten. Dit effect wordt versterkt als ook de (bijgeleverde) katoenen doek gebruikt
wordt. Deze doek moet je nat maken met warm water (niet te heet) en dan op het buikje van je baby leggen.

Door je kindje ook in te wrijven met de speciaal (gratis) bijgeleverde aroma buikbandolie met lavendel, venkel en geranium is een baby nóg sneller van zijn klachten af. Volgens Simone wordt deze olie snel door de huid opgenomen en heeft een krampstillende en rustgevende werking.

De combinatie van vochtige warmte en de inwerking van natuurlijke oliën laat het buikje snel weer tot rust komen. Ik ben erg enthousiast over de ervaring die Simone heeft met de aroma therapie en de baby buikband. Jammer genoeg hadden wij dit niet voorhanden toen mijn kleintje zo’n last had van zijn buikkrampjes. Reserveer jouw buikband nu, klik hieronder op de link